Bevalvisie

Op deze pagina kunnen je/jullie wensen, visie en ideeën kwijt over de aanstaande bevalling. Na het invullen zorgen wij dat dit document gekoppeld wordt aan je zwangerschapsdossier.


Tijdens een afspraak bespreken we jullie bevalplan en kunnen jullie alle vragen kwijt die jullie nog hebben. Ook zonder bevalplan zorgen wij natuurlijk voor persoonlijke hoog kwalitatieve zorg tijdens de bevalling, lees hieronder wat standaard onder onze zorg valt, ook als je dat niet in een plan opschrijft.


Wij zullen vanaf de actieve fase van de bevalling bij je blijven en ondersteunen bij het vinden van de juiste ontspanning-houding-ademhaling. Samen beslissen we de momenten om een controle te doen en de plaats van de bevalling.

Wij staan voor een duidelijke, rustige communicatie tijdens de bevalling. Bij alles wat we doen vragen we om jouw toestemming en betrekken we de partner.
 

Wij zullen alle vormen van natuurlijke pijnstilling aandragen en inzetten waar nodig. Denk aan massage, douche, bad, TENS, lachgas. Meestal bepaalt het verloop van je bevalling of er ook de wens is voor medicamenteuze pijnstilling bij de gynaecoloog. De opties die er zijn en het juiste moment bepalen we samen tijdens de bevalling.
 

De baby zal direct bloot bij jou op de borst gelegd worden en alleen meegenomen worden indien dat medisch noodzakelijk is. Indien je als moeder voor medische zorg weg moet zal jullie kindje altijd bij de partner zijn. Indien je borstvoeding geeft blijft de baby op je blote borsten liggen tot na de eerste voeding. Daarna kan het huid op huid bij je partner liggen. We laten de navelstreng standaard uitkloppen, dit duurt 3-5min. We gebruiken bij voorkeur een cordring voor de navelstreng, deze kun je voor thuis ook zelf bestellen. We zullen altijd vragen of de partner de navelstreng wilt doorknippen. We vragen of je de placenta wilt zien en wat jullie met de placenta willen. 
 

Het zetten van een oxytocine prik doen we laagdrempelig om bloedverlies bij jou te voorkomen. Natuurlijk bekijken we per situatie of dit echt nodig is. Een kindje krijgt, na jullie toestemming, druppels vitamine K t.b.v. de bloedstolling.
 

De kraamzorg in huis is jullie eerste aanspreekpunt, wij zijn gedurende de kraamweek ook telefonisch bereikbaar voor jullie. We komen zo’n 3 keer langs om te kijken hoe het gaat.

Omgeving

Bevalling

Begeleiding en communicatie

Kraamtijd

Voeding