Inhoudsopgave
Iets
Iets
0-5 weken
0-5 weken
5-11 weken
5-11 weken
11-16 weken
11-16 weken
16-24 weken
16-24 weken
24-32 weken
24-32 weken
32-37 weken
32-37 weken
37-42 weken
37-42 weken
Baby
Baby

24-32 weken

In deze weken groeit je baby door tot bijna 2 kilo zwaar en 40 cm lang, de grens van levensvatbaarheid is bereikt. Alles zit erop en eraan, toch zijn er nog een aantal belangrijke weken nodig om je kind klaar te maken voor zijn komst. Het derde trimester komt in zicht bij 27 weken zwangerschap, een aantal kwaaltjes kunnen gaan toenemen en de bewegingen van je kindje zijn nu duidelijk aanwezig.

Belinstructies 3e trimester

Vanaf 27 weken zwangerschap bevind je je in het derde en laatste trimester van de zwangerschap. Natuurlijk hoop je dat een zwangerschap zonder complicaties verloopt, maar als deze toch optreden is dat meestal in dit trimester. Het is daarom belangrijk dat je weet wanneer je ons altijd moet bellen. Ook neemt om die reden het aantal afspraken bij ons toe.

Bel ons altijd in geval van:

  • ongerustheid
  • vaginaal bloedverlies
  • een combinatie van de klachten; hoofdpijn, braken, sterretjes zien, bovenbuikspijn
  • minder voelen bewegen van je baby
  • voor 37 weken pijn in buik en/of rug die in een ritme komt en gaat
  • vruchtwaterverlies

Leven voelen

Het voelt soms als een hele verantwoordelijkheid, in de gaten houden of je baby nog wel goed beweegt in je buik. Voor sommige zwangere vrouwen is het overduidelijk goed, maar sommige kindjes zijn nu eenmaal rustiger en dan vraagt het meer ontspanning en rust van jou om dit goed in de gaten te houden. Lees hier meer over een normaal bewegingspatroon. Bij twijfel mag je altijd contact met ons opnemen.

Voorlichtingsavond

Aanmelden?
Klik hier

Om voorbereid te zijn op je bevalling en kraamtijd organiseren wij in verband met de coronamaatregelen een voorlichtingsavond in webinar vorm. Lekker thuis vanaf de bank, interactief meedoen en luisteren. Om deel te nemen kun je je hier inschrijven.

We vertellen hoe de laatste weken van de zwangerschap verlopen, hoe een bevalling verloopt, wat onze rol is bij de bevalling, wat de mogelijkheden zijn voor pijnbestrijding en wat je zelf kunt doen. Tijdens de webinar kun je vragen stellen die direct per chat of live worden beantwoord.

Ook komt er aan bod wanneer we je moeten overdragen aan de gynaecoloog en hoe het kraambed er uit ziet. Aan het einde van de avond wordt er een film vertoond van een bevalling, maar je kunt kiezen of je deze wilt zien of niet. Rond 28 weken zwangerschap ben je welkom om dit webinar bij te wonen. Het is de bedoeling dat je samen met je partner naar het webinar kijkt, of met iemand anders die bij je bevalling zal zijn. Een dag na de webinar ontvang je een link waarop je de webinar altijd nog een keertje kunt terugkijken.

Babyuitzet

Lijstje baby spullenJe kraambureau voorziet jullie van een lijst met handige spullen om in huis te hebben, of kijk alvast eens naar het volgende lijstje.

Westerkade essentials

Als verloskundigenpraktijk hebben wij in de loop der jaren allerlei handige producten voorbij zien komen in voorbereiding op het ouderschap, de zwangerschap en de kraamperiode. Ook hebben we zelf kinderen gekregen en ervaren welke items we echt essentieel vonden in de verzorging van onze kinderen. En van die artikelen hebben wij het pakket samengesteld met producten die in de zwangerschap en kraamweek niet mogen ontbreken. Doe jezelf een westerkade essentials pakket cadeau t.w.v. €60,- Nu bij ons te koop voor €50,-