Waarneming

Nathalie Bonte

Waarneming tijdens werkoverleg

Wij staan in principe 24 uur per dag, 365 dagen per jaar voor jullie klaar en vangen afwezigheid en verlof voor elkaar op. Zo heb je altijd een vertrouwd gezicht tijdens je bevalling!

Om goed te blijven samenwerken, ervaringen te delen en kennis uit te wisselen, is overleg met alle verloskundigen soms nodig. Regelmatig hebben wij een overleg waarop wij er allemaal, ongestoord, moeten kunnen zijn. Onze diensten worden op deze dagen dan waargenomen zodat dit ook kan.

Naast overleggen met elkaar op de praktijk, werken wij als verloskundigen ook samen met andere zorgverleners in de regio Utrecht. Wij vinden het belangrijk om de zorg voor zwangeren zo goed mogelijk te regelen, maar dit vraagt wel enige vergadertijd van ons. Hierdoor is het mogelijk dat jullie zo nu en dan een waarneemster treffen. 


Vaste waarneemster Nathalie

Beste aanstaande ouders,

Als kind groeide ik op in een ondernemersgezin in Zeeuws Vlaanderen. Tijdens mijn middelbare schooltijd kwam de keuze voor een beroep in de medische sector dan ook niet meteen bij me op.
Ik koos ervoor om de opleiding Maatschappelijk werk te doen in Utrecht. Na het afronden hiervan was ik nog erg jong en besloot een tijdje de wereld rond te reizen als stewardess bij KLM. Ik genoot van de diverse culturen waarmee ik kennismaakte en van de vele avontuurlijke reizen.Op een onverwacht moment raakte ik aan de praat met een verloskundige. Het gesprek raakte mij. Verloskundige, zou dat iets voor mij zijn? Al snel maakte ik samen met haar mijn eerste bevalling mee. Die dag was een van de mooiste uit mijn leven: ik was, op een positieve manier, compleet van slag. Wat een magische ervaring. Het succesvol afronden van de opleiding aan de Verloskunde Academie Amsterdam vond ik een ‘bevalling’ op zich, maar ik heb nooit een moment spijt gehad. Dít is mijn vak! Ik hou van de afwisseling die het werk te bieden heeft: de ene dag spreekuur of kraamvisites, waarbij uiteenlopende onderwerpen en (on)zekerheden aan bod kunnen komen (bij mij is geen vraag te gek). En om de andere dag alles in het werk te stellen om de bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen. Sinds begin 2017 ben ik zelf de trotse mama van een zoontje en kijk ik heel positief terug op mijn zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Hierin heb ik veel te danken aan mijn collega’s van de Westerkade, ik voelde me gehoord en ze sloten in hun begeleiding goed aan bij mijn (onze) wensen. Dit wens ik iedere vrouw en haar partner ook toe. Na mijn verlof pakte ik met frisse energie het werk weer op en kwam terug bij de Westerkade. Graag tot ziens in de praktijk!

Hartelijke groet, Nathalie Bonte